Konsert på Kållandsö

Mike Porcaro

David Paich

Steve Lukathen

Konsert på Hagavallen


Den största föreställningen och säkerligen den sista var den 13 juni 1996 som det brakade loss amerikanska superbandet TOTO gav konsert på Hagavallen Kållandsö. Solen sken från en klar blå himmel på de närmare 5000 personer som betalt för att se TOTO, plus alla de som kom från alla håll genom skogen runt Hagavallen för att lyssna.

Att ljudet var högt ja mycket högt, det sägs att fritids båtar utanför Naven Fyr kunde höra musiken. Apropå ljudet kan berättas att den strömfrekvens som fans i anläggningen på Hagavallen inte räckte när bandet skulle förhand testa ljudet utan Lidköpings Kommun fick rycka ut med ett diseldrivet ställverk.


Alla åldrar tycktes finnas representerade och konserten hade karaktären av en familjefest. Strax före nio äntrade slutligen TOTO scenen. Jublet steg som aldrig tidigare på Hagavallen. TOTO verkade vara i god form säkerligen kittlades av den udda arenan. Och redan på andra låten stämde publiken in i allsång. De stora stjärnorna var Steve Lukathen, Mike Porcaro samt David Paich.


Tillbaka